Tekenen is Toveren

Praktijk voor tekenen en creatieve communicatie

home Volwassenen Samen Beleven Nieuws Over mij Contact Links

 

 

Ik kan er zo van genieten als mensen het best uit zichzelf halen. Ik kan er zo van genieten als mensen trots zijn op hetgeen ze maken, op degene die ze zijn. Werken met mensen en creatief bezig zijn, zijn mijn passies. Bij Tekenen is Toveren wil ik een plek creŽren waar mensen, jong en oud, graag zijn. Waar mensen in alle rust aan hun creatieve binnenste kunnen werken. Ik ben er van overtuigd dat het leven bedoeld is om te vieren, dus probeer ik van al mijn workshops een feestje te maken.

Van origine ben ik leerkracht in het basisonderwijs. Twaalf jaar heb ik voor de klas gestaan en heb ik in alle groepen les mogen geven. Tijdens het juf zijn vond ik het vooral heel leuk om creatief bezig te zijn met de kinderen. En zag ik hoe erg kinderen hiervan genieten en dat het hen zelfs helpt om zich beter te concentreren. Helaas is ons onderwijssysteem vooral gericht op de cognitieve vakken en wordt het belang van creatieve ontwikkeling nog lang niet door iedereen gezien.

In 2005 ben ik gestart met de opleiding Creatieve Communicatie.
Dit is een tekenopleiding voor leerkrachten in het basis- en speciaal onderwijs. Je leert hier tekenen met kinderen, door tekenen als middel te gebruiken tot zelfontplooiing en zelfinzicht. De tekening vertelt ons over de ontwikkeling, de gevoelswereld en ervaringen van het kind. Tekenen is de natuurlijke, beeldrijke en kleurrijke taal van het kind..Hier leerde ik nog meer het belang van creatieve ontwikkeling kennen en wat mensen dit kan brengen. 

In 2006 kwam een mooie uitdaging, die hierop aansloot, op mijn pad. Ik ben voor een aantal jaren werkzaam geweest als culturele marktplaats coŲrdinator. Ik heb in Sint-Oedenrode de marktplaats Curioso opgezet en tijdens mijn werkzaamheden heb ik vele mooie culturele projecten, samen met culturele instellingen, voor de scholen ontwikkeld. Ook heb ik samen met de scholen geprobeerd het belang van ontwikkelen van creativiteit bij kinderen onder de aandacht te brengen.

In januari 2011 ben ik, om me verder te bekwamen, gestart aan de opleiding Genezend Tekenen in Zutphen. In deze opleiding deed ik teken en schilder vaardigheden op en leerde deze helend in te zetten bij mezelf en anderen. Ook heb ik in deze tijd mezelf verder ontwikkeld via een beeldende autobiografische route en door zelf tekentherapie te ondergaan. Sinds december 2012 ben ik gediplomeerd kindertekentherapeute.

Daarnaast had ik al jaren mijn eigen tekengroepje. Ik genoot hier volop van. Ik besloot mijn baan op te zeggen en er meer te zijn voor  onze eigen drie kinderen en te gaan werken aan mijn droom om een eigen tekenpraktijk te beginnen. In 2012 kwam mijn droom uit, we verhuisden en werk ik nu vanuit mijn eigen
atelier.
Inmiddels een aantal jaren verder is Tekenen is Toveren de plek geworden waar kinderen, tieners en volwassenen kunnen werken aan hun creatieve binnenste. Een plek waar wordt gecreŽerd en waar mensen het beste uit zichzelf leren halen.

 

Tekenen is Toveren  ~  Ingrid Vissers  ~ Sint-Oedenrode ~  info@tekenenistoveren.nl ~ KvK nr: 55126456 ~ kijk ook op facebook

Laatst bijgewerkt: 05 februari 2019